Ohjeita tilojen käyttäjille

Tilojen käyttö

Tilojen käyttövuoroja annetaan ensisijaisesti helsinkiläisille nuorten ryhmille, nuorisojärjestöille sekä koululaisryhmille. Toissijaisesti tiloja saavat käyttöönsä yhdistykset, joiden kotipaikka on Helsinki sekä Helsingin kaupungin omat toimialat. Näille kaikille edellä mainituille ryhmille tilojen käyttö on maksutonta. Tiloja voi vuokrata myös muuhunkin käyttöön, jolloin maksu määräytyy nuorisolautakunnan hyväksymän hinnoittelun mukaan. Pauligin huvilan tiloja vuokrataan klo 8-21 välisenä aikana. Talossa ei voi yöpyä. 
Huvilalle pääsee parhaiten julkisilla. Autolla matkaaville tiedoksi, ettei huvilan pihalta löydy pysäköintipaikkaa. Auton voi pysäköidä Kesäkadulle tai Merikannontielle.

Nuorisopalvelut luopuvat  Pauligin huvilasta vuoden vaihteessa. Luopuminen liittyy kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunnan kesäkuiseen päätökseen osana nimikkotilojen purkupäätöstä. Nuorisopalvelujen toiminnot poistuvat huvilalta alkuvuodesta 2019 kuten myös siellä toimineet kansalaisjärjestöt.

Savuttomuus

Pauligin huvila sekä piha-alue ovat savuttomia ja päihteettömiä alueita, joissa noudatetaan savuttoman Helsingin periaatetta.

Ekologisuus

Nuorisopalveluiden toimipaikoissa toteutetaan kestävää elämäntapaa, mikä tarkoittaa sitä, että toimitaan mahdollisimman ekologisesti. Energiaa ja vettä käytetään säästäen ja jätteet lajitellaan huolellisesti. Pauligin huvilan keittiöstä  löytyy lajittelupisteet muoville, biojätteelle, lasille, kartonkipakkauksille, paperille, paristoille sekä vaaralliselle jätteelle. Talon pohjoispäädyssä on oma kompostori.

Verkkoyhteys

Pauligin huvilalla toimii StadiNet ja MunStadi langattomat verkkoyhteydet.

Tiloista huolehtiminen

Tiloissa toimitaan omatoimiperiaatteella eli ne tulee jättää yhtä siisteiksi kuin ne olivat tullessa. Keittiön, hellan, astioiden ja pöytätasojen  siisteyteen on syytä kiinnittää erityistä huomiota, koska esimerkiksi Pauligin huvilaa käyttää tuhansia ihmisiä vuosittain ja seuraava ryhmä saattaa tulla heti teidän jälkeenne. Loppusiivoukseen ja tavaroiden paikoilleen laittamiseen onkin syytä varata riittävästi aikaa jo toimintaa suunniteltaessa. Mikäli jotain rikkoutuu käyttönne aikana, on siitä ilmoitettava henkilökunnalle.

Perehdytys, käyttösopimus ja avaimet

Pauligin huvilan  käytöstä tehdään omatoimisen käytön sopimus. Sen voi allekirjoittaa vain täysi-ikäinen ryhmän vastuuhenkilö, jonka on esitettävä henkilöllisyystodistuksensa. Samalla luovutetaan avain ja  perehdytetään tilan käytäntöihin. Pauligin huvilan keittiöstä löytyy kansio, josta käytönnöt  ovat vielä myöhemminkin luettavissa. Pöydällä on myös Turvallisuus- ja pelastautumisuunnitelma, johon on syytä tutustua. Avaimen palautus ohjeistetaan perehdytyskierroksella.

Vuokrattavat tilat

Alasali n. 30m² juhla- ja kokouskäyttöön, 6 pöytää, istumapaikat noin 30 henkilölle. Alasalin yhteydessä kokoushuone n. 15m², pöytä ja istumapaikat kahdeksalle. Käytössä valkokangas ja fläppitaulu. Alasalissa ei ole datatykkiä.

Keittiö n. 20m² kahvinkeittoon ja ruuanlaittoon. Keittiössä astiat 40:lle, astianpesukone,hella, kahden pannun kahvinkeitin, vedenkeitin ja mikroaaltouuni. Kertakäyttöastioiden käyttö ei sovi talon periaatteisiin.
Yläsali n. 30 m² kokous- ja toimintatilaksi. Useita muunneltavissa olevia pöytiä, tuoleja n. 30,
datatykki ja valkokangas. Tilassa ei ole keittiötä.